keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Seuratoiminnasta

Seuraavaksi voisin varmaankin avautua seuratoimintamme vakavuudesta.

Jotta saamme pyöritettyä seuraamme kuten alunperin olemme perustajajäsenten kanssa ajatelleet, pitää hommaa vetää melkoisella vakaumuksella ja pitkäjänteisyydellä. Kyseiseen toimintaan ei kuulu minkään valtakunnan "perseilyt", lorvikatarikohtaukset tai yleinen löysin rantein ottaminen. Tietysti moisille on oma paikkansa ja aikansa, mutta jotta toiminnastamme saadaan revittyä se 110%, asiaan paneudutaan sen vaativalla vakavuudella.

Moni on lähestynyt meitä ja kysellyt, että olisiko tutkimuksissa tilaa X määrälle ihmisiä ja voisiko seuramme toimintaan päästä mukaan. Kuitenkin kaikki mielenkiinto lopahtaa ihmisillä siihen, kun lyömme pöytään periaatteita ja vaatimuksia joilla saadaan säilytettyä tietty laatutaso seuratoiminnalle.

On oikeasti hienoa, että ihmisillä riittää mielenkiintoa paranormaalia maailmaa kohtaan ja useilla on halua tutustua asiaan tarkemmin, mutta jos peliin lähtee mukaan tietynlainen elämysmatkailuasenne päällä, voi samantien siirtyä vaikkapa kesäisin Oulussa järjestettäviin kummituskierroksiin. Se ei vaadi asialle omistautumista, syvää paneutumista toimintaan tai mitään muutakaan "sitovaa". Voi vaan mennä mukaan ja nauttia kyydistä.

Eli yritän sanoa sitä, että jos haluaisimme pyörittää satunnaisia "iik-jännää-tutkimusretkiä" satunnaisille ihmisille ja muutenkin panostaa tähän uteliaisuutta tyydyttävään elämysmatkailuun, perustaisimme jonkin sortin matkailutoimiston kyseiseen toimintaan, mutta koska toimintamme perustuu asioiden "vakavasti ottamiseen" (sinänsä kun tässä pseudotieteellisessä aihealueessa voi kyseistä termiä käyttää) emme moista uteliaisuuden tyydytysretkiä järjestä.

Jos joku oikeasti haluaa seuratoimintaamme tulla mukaan, on parempi ryhtyä asiaan vaaditulla vakavuudella ja panostaa laadun ylläpitämiseen. Muussa tapauksessa voi tyytyä seuraamaan toimintaamme passiivisesti nettisivujen/blogin kautta ja osallistua keskusteluun foorumilla. Mutta jos joku ajattelee, että hänessä on tarpeeksi sitä mitä vaaditaan OSIT jäseneltä, aina voi ottaa yhteyttä. Emme pure... ainakaan luuhun saakka...